Wat was ik aangenaam verrast toen ik in november 2024 vanuit Klik Kenniscentrum de vraag kreeg of ik een webinar zou willen verzorgen. Klik was mij op het spoor gekomen door mijn succesvolle boekpromotie op LinkedIn afgelopen zomer.
Naar aanleiding van die post nam de redactie contact met mij op met de vraag of ze een exemplaar van mijn boek konden ontvangen voor een review in hun tijdschrift en online kanaal. Wat een eer! Natuurlijk stuurde ik hen een boek.
In december verscheen de review online. Helaas waren slechts enkele regels openbaar beschikbaar; de volledige versie is exclusief voor leden. In februari wordt de review gepubliceerd in het tijdschrift, waardoor een breder publiek deze kan lezen.
Eigenlijk dacht ik dat hiermee mijn connectie met Klik wel beëindigd zou zijn. Maar niets is minder waar! In november werd ik benaderd met de vraag of ik een webinar zou willen geven over de inhoud van mijn boek. Over mijn antwoord hoefde ik niet lang na te denken. Natuurlijk wilde ik dat doen!
In december schreef ik vervolgens het volgende wervingsstuk voor het webinar:
“Hij kan geen moment stilzitten!”
‘Wat een drama maakt die altijd van dat douchen zeg!’
‘Hij doet nooit mee in de groep; hij zit het liefst in zijn eigen kamer.’
‘Houd eens op met gillen!’
‘Hij lijkt altijd maar moe en hangerig.’
‘Wat is dat toch, dat hij zich continu uitkleedt?’
Herkenbare uitspraken in de begeleiding van onze cliënten, toch? Het zichtbare gedrag aan de buitenkant is slechts een uiting van een onderliggende behoefte en gevoelens. De cliënt laat dit gedrag zien met een reden. Het is aan ons om die reden te duiden.
Meer inzicht in de sensorische informatieverwerking (prikkelverwerking) kan je mogelijk anders laten kijken naar bovenstaande gedragingen. Het gevolg? Dat jij er anders op kunt reageren en handelen.
Op 15 april 2025 zal Ingrid Heijkoop je een inkijkje geven in de theorie en praktijk van de sensorische informatieverwerking.
In dit uur zul je leren:
- Wat sensorische informatieverwerking is.
- Welke invloed stoornissen in de prikkelverwerking hebben op alertheid en gedrag.
- Welke gedragingen mogelijk gelinkt kunnen worden aan problemen in de sensorische prikkelverwerking.
- Hoe je met deze problematiek om kunt gaan: de eerste praktische tips.
Doe mee op 15 april 2025 en zet de eerste stap in het kijken naar gedrag door de SI-bril!
Inmiddels zijn we eind januari. Ik open een LinkedIn-post van Klik en begin te lezen:
“Hij kan geen moment stilzitten!”, “Wat een drama maakt die altijd van dat douchen zeg!”, “Hij doet nooit mee in de groep; hij zit het liefst in zijn eigen kamer.”
‘Houd eens op met gillen!’, ‘Hij lijkt altijd maar moe en hangerig’, ‘Wat is dat toch, dat hij zich continu uitkleedt?’
“Huh,” gaat het door mijn hoofd, “wat een bekende tekst.” En dan dringt het tot me door: dit is de aankondiging van het webinar op 15 april. Het staat online! Weer een stap verder.
Een spannende stap. Scholing geven over dit onderwerp is mij niet vreemd, maar dat vond tot nu toe plaats binnen de vertrouwde omgeving van mijn werkgever. Een online variant binnen één uur is nieuw én buiten de gebaande paden. Maar het is een uitdaging die ik graag aanga!
Doe je mee op 15 april van 10:00-11:00?
Opgeven kan via: https://www.klik.org/studiedagen/event/t/klik-webinar-sensorische-informatieverwerking-2025